Nieuws

Week tegen Pesten 21 tot en met 25 september

Samen maken we het verschil

Het landelijke thema van de Stichting School en Veiligheid voor de Week Tegen
Pesten is dit jaar: “Samen aan zet”.
Stichting Omgaan met Pesten sluit aan bij het landelijke thema met de eigen
campagne:
Samen maken we het verschil

Vraag het lespakket aan via de site: www.omgaanmetpesten.nl

 

 

 

 

Een nieuw schooljaar betekent altijd een nieuwe start en een kans om oude patronen los te laten of met nieuw opgedane inzichten aan de slag te gaan. De gouden weken zijn dit jaar belangrijker dan ooit tevoren. Zeker als we in gedachten houden, dat niemand precies kan voorspellen hoe dit schooljaar eruit gaat zien.

De Gouden Weken, de eerste weken van het schooljaar, zijn bepalend voor het creëren van een fijne sfeer in de groep. Deze sfeer verhoogt de sociale veiligheid die nodig is om tot ontwikkeling en leren te komen, maar ook om mogelijk opnieuw uitdagingen ten gevolge van het corona virus aan te kunnen, ieder voor zich en met elkaar als groep.

5 tips om de gouden weken te laten slagen

  1. Wees voorbereid op de groep waarmee je gaat werken
  2. Fris samen met collega's je kennis op van groepsdynamica
  3. Maak duidelijk waar je voor staat dit schooljaar
  4. Maak ruim tijd vrij om elkaar beter te leren kennen via spel en werkvormen.
  5. Besef dat jij in de gouden weken de verschilmaker bent

Lees het volledige artikel & deel dit met jouw collega's›

Gratis lespakket Week tegen Pesten

Het gratis lespakket geeft werkvormen, tips en tools om samen met aan de slag te gaan in de Gouden Weken. Maak een keuze uit de verschillende werkvormen die past bij jouw doelgroep. Elkaar leren kennen, bewegen en samenwerken zijn kernwoorden die in de werkvormen terug komen. Het lespakket is inzetbaar binnen organisaties waar jeugd & jongeren samen komen. Denk hierbij aan het onderwijs, de kinderopvang, jeugd & welzijnswerk en (sport)verenigingen. Dit jaar heeft de Week Tegen Pesten een bijzondere betekenis in dit proces. Het gaat meer dan ooit over het belang van groepsvorming, waarin je samen het verschil maakt voor een veilige omgeving.

Met gratis webinar voor jou & jouw collega's!

“Hoe KUN je in 4 stappen de machtsstrijd inzetten voor een positieve groepssfeer?

Dit webinar is een belangrijk onderdeel uit het webinar groepsdynamica dat deel uitmaakt van de opleiding Trainer Omgaan met Pesten. Inge Coolen, psycholoog, trainer en docent bij het kenniscentrum neemt je mee in vier stappen om de machtsstrijd in een groep in te zetten voor een positieve groepssfeer. Jullie krijgen dit webinar nu gratis bij het lespakket!

Samen zorgen we voor sociale veiligheid. Lespakket & webinar aanvragen ›