Sta sterk training

De STA STERK TRAINING helpt kinderen voor zichzelf opkomen.

 

Kinderen en jongeren maken soms mee dat anderen met opzet over hun grenzen gaan. Ze worden bijvoorbeeld uitgescholden, geduwd, buitengesloten of hun spullen worden afgepakt. Zij voelen zich sterker als zij leren hoe zij effectiever kunnen reageren.

De STA STERK TRAINING is bedoeld voor kinderen en jongeren van 4 tot 18 jaar, die moeite hebben met het stellen van grenzen, minder zelfverzekerd zijn of gepest worden. 

De STA STERK TRAINING wordt in groepsverband of individueel gegeven. De groepstraining bestaat uit 10 groepslessen en een werkboek met lees-, doe- en maakopdrachten waarmee de kinderen oefenen. Daarnaast worden er twee ouderbijeenkomsten gegeven. 

 

De individuele STA STERK TRAINING wordt op maat gemaakt.

Wat leert uw kind bij de STA STERK TRAINING

 

OPKOMEN VOOR ZICHZELF

Opkomen voor zichzelf begint met het aanleren van sterke lichaamstaal: ruimte innemen met de houding en stem. Welke korte en krachtige zinnen helpen?

In rollenspellen oefenen we met het geven van de eigen mening, nee zeggen en leren we uw kind te zeggen waar hij/zij last van heeft.

 

ZELFVERTROUWEN

Zelfvertrouwen wordt vergroot door oefeningen in positief denken, complimenten geven en ontvangen. Ook goede ervaringen bij het omgaan met lastige situaties werken positief op het zelfvertrouwen.

 

LASTIGE SITUATIES ZELF OPLOSSEN

Wanneer is iets plagen en wanneer pesten? En wat doet en zegt uw kind dan? We oefenen met situaties die de deelnemers zelf aandragen.